Paletten

Else Andersen Hofsli

TA KONTAKT

 
 
 
 

CV

 • Else Andersen Hofsli f. 1960 på Brekstad. Flyttet til Trondheim 1979. Har malt i perioder fra 1979. 
 • Er medlem i maleklubben Atelier St. Olav der jeg også har mitt atelier. Jeg maler både figurativt og abstrakt.  

Livshendelser så langt. Jeg fikk i 2002 diagnosen MS (multippel sklerose) som er en nevrologisk sykdom. Etter 25 år i arbeidslivet sluttet jeg å jobbe i 2004. Jeg fant da ut at jeg skulle fortsette med malingen og det har gitt nytt perspektiv på livet. Har hatt del nedturer etter sykdomsattakker.  

 • Har gått på flere ulike kurs: akttegning, oljemaling, akryl, akvarell, moderne maleteknikker og grafikk (monotypi og tresnitt).  
 • Har vært elev hos kunstner Nirmal Singh Dhunsi i flere perioder gjennom 19 år. Har deltatt på tre kurs hos John Rolseth. Har i tillegg vært elev hos flere andre kunstnereKenneth Nygård, Setsuko Kurioka, Marit Bjartnes, Eli Anne Tiller, Octavio Gil Vilegas, Bjørn Bratsberg, Jostein Kirkerud, Helle Kaarem, Marius Martinussen, Elisabeth Alsos Strand og Bertil Hansson.  

Har deltatt på kurs ved Midt-Nordisk kunstfestival hvert år siden 2007 med unntak av 2014.   

 • Akryl, komposisjon og farge med John Rolseth (2007). 
 • Farge/akryl/innfallsvinkler til abstrakt komposisjon med Helle Kaarem (2008 og 2009) 
 • Modernemaleteknikker med Marius Martinussen på kurset (2011) 
 • Maleri-Akryl med Nirmal Singh Dhunsi. (2010, 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019) 

Har deltatt på flere salgsutstillinger, separatutstillinger, juryerte utstillinger og kollektivutstillinger.  

Kan nevne noen: juryert på Nils Aas Kunstverksted i Stiklestad Hotell (2 ganger). Galleri Empati (juryert) og kollektivutstillinger). Trondhjems Kunstforening (juryert).  

Separatutstillinger: Folkebiblioteket Trondheim. Galleri Barbara. Kristiansund kunstforening Kystmuseet Hitra. Klokkarstu Inderøy. Elverum Kunstforening. Sunndalsøra. Galleri Tregården. Galleri Fiskhuset i Nykjøping Sverige.  

Kollektivutstillinger: Ørland/Bjugn kunstforening. Astrids utstillingssted Heimdal. Atelier St.Olav. Bryggeutstillingen i Råkvåg. Midt-Nordisk Kunstfestival. Galleri SG. Heimdal Kunstforening. Strandheim kunstfestival.  

 • Var med å starte Strandheim Kunstfestival på Orkanger 2009. Vi hadde også festival i 2010, 2011 og 2012. 
 • Har solgt bilder ved utstillinger og til bedrifter og offentlige etater. Har deltatt med bilder brukt i salgsannonser for boliger og bilder brukt til boligstyling.  
 • Mottok juryens materiellstipend på Midt-Nordisk Kunstfestival 2008 for bildet "Jente i drømmeverden" og 2016 for bildet “søndagstur”. 

Informasjon om egne teknikker Jeg arbeider for det meste med akrylmalerier på lerret. Jeg maler også med eggoljetempera, som er en gammel maleteknikk som ble brukt fra til 1400-tallet.  Jeg liker å male figurer i mine bilder, da føler jeg nærhet i bildene. Også når jeg maler abstrakt må motivet til slutt finne en ro i meg for at jeg kan si at bildet er ferdig. Jeg bruker mye varme farger i mine bilder. Det gir glede til omverdenen.  Mitt billeduttrykk har en stor spennvidde og omfatter alt fra kompliserte, sammensatte komposisjoner til gripende enkle bilder. Jeg går nå på Kunstskolen på Heimdal til kunstneren Nirmal Singh Dhunsi. Der utforskes det stadig nye muligheter og uttrykksformer. 

 

KONTAKTOPPLYSNINGER